Şekerbank, “Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları”yla üreticiye rehber olmaya devam ediyor

                                                                                                                                                                                         12.10.2023


Şekerbank, geçtiğimiz yıl başlattığı ve bugüne dek Türkiye’nin dört bir yanında 20 binden fazla üreticiye ulaştığı “Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları”na devam ediyor. Önümüzdeki üç ay içinde 12 bin üreticiye daha ulaşmayı hedefleyen Banka, çiftçilerin finansal okuryazarlık düzeyini artırarak, akıllı tarım teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmalarına ve sürdürülebilir üretim yapmalarına olanak sağlamayı hedefliyor.


Kuruluşundan bugüne tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı destekleyen Şekerbank, geçtiğimiz yıl başlattığı Türkiye’nin karış karış gezildiği "Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları" projesiyle kırsal bölgeleri ziyaret ederek üreticilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Üreticilerin finansal okuryazarlık düzeyini artırırken, kaynakların etkin kullanılarak tarımda geleneksel yöntemlerin yanı sıra dijitalleşmenin de önemi konusunda üreticiyi bilinçlendirmeyi hedefleyen proje ile üreticilerin düzenli gelir elde ederek ülke ekonomisine de katkı sağlamaları hedefleniyor.  

Proje kapsamında, 2022 Ağustos ayından bu yana, Türkiye’nin dört bir yanında 280 köyde 20 binden fazla üreticiye ulaşan Şekerbank, önümüzdeki 3 ay içinde 130 köye daha giderek yaklaşık 12 bin çiftçiye daha ulaşacak. 

Tuğbay Kumoğlu: "2023 yılı sonunda 32 bin üreticiye ulaşmış olacağız."
Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, proje hakkında şunları söyledi: "Kırsal kalkınma ve sürdürülebilirlik misyonumuzun bir sonucu olarak ortaya çıkan ‘Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları’ ile bu yıl da üreticilerle bir araya gelmeye devam ediyoruz. 2022 yılında başlattığımız önümüzdeki 3 ayda da gerçekleştireceğimiz buluşmalarla birlikte 2023 yılı sonunda toplam 32 bin üreticiye daha ulaşmış olacağız. Anadolu’da çiftçilerimizin faaliyetlerini daha verimli bir şekilde devam ettirmeleri bizim temel amacımız. Bunun için Türkiye’yi karış karış gezerek çiftçilerimizle buluştuğumuz bu proje ile üretimin temeli olan tarım sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz."