Şekerbank’tan yurt dışındaki yerleşik müşterilere “YUVAM Hesabı”

Şekerbank’tan yurt dışındaki yerleşik müşterilere “YUVAM Hesabı”

                                                                                                                                                                                         22.02.2022

Şekerbank, birikimlerini döviz olarak değerlendiren yurt dışında yerleşik yaşayan vatandaşların, yatırımlarını TL’ye dönüştürerek değer kazandırmak amacıyla TL vadeli mevduat hesabı ürünü “YUVAM Hesabı”nı sunmaya başladı. “YUVAM Hesabı” ile yurt dışında yaşayan vatandaşlara döviz varlıklarını TL’ye çevirerek piyasadaki kur hareketliliklerine karşı korunmasının yanı sıra ilave getiri kazanma fırsatı da sunuluyor. 

Şekerbank, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından başlatılan döviz hesaplarının TL’ye dönüşümünü desteklemeye yönelik uygulamaları kapsamında TL vadeli mevduat hesabı ürünü “YUVAM Hesabı”nı müşterilerinin hizmetine sundu. Banka, “YUVAM Hesabı” ile yurt dışında yerleşik yaşayan vatandaşların döviz varlıklarını TL’ye dönüştürerek değer kazanmasına imkân sağlayacak.

Yurt dışında yaşayan Şekerbank müşterileri, Euro, Dolar ve Sterlin cinsinden para birimindeki birikimlerinin TL’ye dönüşümü için “YUVAM Hesabı” açabilecek. Faiz oranı Merkez Bankası’nın politika faiz oranı doğrultusunda uygulanacak “YUVAM Hesabı”, 3, 6, 12 veya 24 ay vadeli olarak açılabilecek. Vade sonunda ise güncel döviz tutarları üzerinden vade süresine göre Merkez Bankası’nın ilave getiri tutarı da eklenecek. “YUVAM Hesabı” kapsamında stopaj bedeli alınmayacak.

Tüm Şekerbank şubelerinden açılabilecek “YUVAM Hesabı” ile ilgili detaylı bilgiye www.sekerbank.com.tr adresinden ulaşılabilecek.