Şekerbank’a Midas Awards’tan Gümüş Midas

08.02.2018

Şekerbank, müşterilerinin gerçek hikâyelerinden oluşan ve tüm paydaşlarına “İyi ki Varsınız” söylemiyle seslendiği reklam kampanyası ile dünyanın global ölçekteki tek finansal reklam ve pazarlama yarışması olan Midas Awards’tan gümüş ödül aldı. Midas ödülü ile “İyi ki Varsınız” reklam kampanyasının bugüne kadar aldığı ödüller 6’ya ulaştı.

Kuruluşundan bugüne üretenin yanında yer alan Şekerbank, sorumlu bankacılık anlayışıyla insana, doğaya ve ülkemize değer katan girişimlere verdiği desteği vurgulamak üzere gerçek müşteri hikâyelerinin yer aldığı “İyi ki Varsınız” reklam kampanyası ile New York Festivals tarafından düzenlenen Midas Awards’tan ödül aldı.

Concept Reklam Ajansı imzası taşıyan reklam kampanyası, uluslararası finansal pazarlama ve reklam alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri kabul edilen Midas Awards 2017’de, Banka Reklamı kategorisinde Gümüş Midas’a layık görüldü. Söz konusu reklam kampanyasının Felis ve Kristal Elma ödülleri de dahil olmak üzere aldığı ödüllerin sayısı 6’ya ulaştı.

Topluma ve doğaya fayda sağlayan gerçek hikâyeler film oldu…
Torunlarına doğa sevgisini aşılamaya çalışan çiftçiden daha çok kadını üretime katan kadın kooperatifine, ithalata bağımlı ürünü ihracat yapılır hale getiren KOBİ’den köyünde girişimcilik hikâyesi yaratan çiftçi kadına kadar finansal destek sağladığı kendi müşterilerinin hikâyelerinin yer aldığı reklam kampanyası ile Şekerbank, tüm paydaşlarına “İyi ki Varsınız” söylemi ile seslenmişti.

40 kişilik bir ekip tarafından 6 ayrı şehirde gerçekleştirilen çekimler sonucunda hazırlanan ve büyük ilgi gören reklam filmi, Facebook’ta 1 milyondan fazla kişiye ulaşırken, yaklaşık 535 bin kez izlendi. YouTube’da da 1,5 milyon kez izlenen reklam filmi, Instagram’da ise 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı.

ŞEKERBANK 2017 'İYİ Kİ VARSINIZ' REKLAM KAMPANYASI KÜNYE
Reklamveren: Şekerbank
Reklam Ajansı: Concept
Kreatif Direktör: Kerem Özkut