Şekerbank’tan nakit akışı dönemsel olan sektörlere özel ‘Dükkâna Can Veren Paket’

08.07.2017

Şekerbank, nakit akışı dönemsel olan faaliyet alanlarında çalışan esnaf ve işletmeler için ‘Dükkâna Can Veren Paket’i geliştirdi. Banka, paket kapsamında sunduğu ‘Dükkâna Can Veren Kredi’ ile 36 aya varan vadelerle, esnaf ve işletmelerin nakit akışlarına uygun olan dönemlere göre her yıl için dört aya kadar ödemesiz dönemli finansman imkânı sağlıyor. Paket ile ayrıca avantajlı komisyon oranlarıyla POS ürünleri, Üreten Kart avantajları ve ücretsiz EFT/havale işlemleri fırsatı sunuluyor.

Esnaf ve işletmelerin ihtiyaçlarına özel, sektörlere yönelik farklılaştırılmış ürünler sunan Şekerbank, nakit akışı yıl içinde dönemsellik gösteren, özellikle toptan ve perakende ticaretle uğraşan esnaf ve işletmelere özel ‘Dükkâna Can Veren Paket’i geliştirdi. 36 aya varan vadelerle, nakit akışına uygun dönemlere göre her yıl dört aya kadar ödemesiz dönemli finansman imkânının sunulduğu pakette, POS ürünlerinde özel avantajlı komisyon oranlarının yanı sıra nakit akışının azaldığı dönemde POS kira bedeli muafiyeti de sağlanıyor. Paket kapsamında ayrıca tüm bankacılık ürünlerini tek bir hesap özetiyle takip edebilme imkânı sunan ‘Üreten Kart’ ve ücretsiz EFT/havale işlemleri de sunuluyor.

Murat Sabaz: “Esnaf ve işletmeleri nakit akışlarındaki dalgalanmalara karşı koruyoruz”
Şekerbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz, banka olarak müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini gözettiklerinin altını çizerek, ’Dükkâna Can Veren Paket’ sayesinde esnaf ve işletmeleri nakit akışlarındaki beklenmedik dalgalanmalara karşı koruduklarını söyledi. ‘Dükkâna Can Veren Paket’ hakkında bilgi veren Sabaz, şöyle konuştu: “Bazı sektörler dönemsel nakit akışlarından olumsuz etkilenebiliyor. Bu dönemlerde nakit akışını dengede tutmak için uğraşan esnaf ve işletmelerimizin hayatını kolaylaştırmak için ‘Dükkâna Can Veren Paket’i geliştirdik. Paket sayesinde esnaf ve işletmelere, yatırım ve işletme giderleri için yaptıkları borçlanmaları nakit akışlarına uygun dönemlerde ödeyebilme imkânı sunuyoruz.”

“Kantinciden, kırtasiyeciye geniş bir sektörel harita çıkardık”
Esnaf ve işletmelere fayda sağlayacak birçok iş birliği, proje, ürün ve hizmet ile onların yanında yer almaya devam ettiklerini belirten Sabaz şu bilgileri verdi: “Örneğin düğün sezonu, okul sezonu dediğimiz zaman binlerce esnaf ve işletmenin işlerinin yoğunlaşması ve nakit akışlarının hızlanmasından söz ediyoruz. Bu dönem öncesinde ise işletmelerin ticari kredi ihtiyaçları gündeme geliyor. Detaylı bir araştırmayla kantinciler, düğün organizatörleri, gelinlikçiler, bisiklet - motosiklet satıcıları ve tamircileri, kitap - kırtasiye satıcıları, inşaat malzemesi satanlar, mobilyacılar, otomotiv yan sanayi ticareti ve tamir - bakım hizmeti verenler ve beyaz eşya satıcılarının yer aldığı geniş bir sektörel harita çıkardık. Bu sektörlere özel sunduğumuz ‘Dükkâna Can Veren Paket’ ile esnaf ve işletmelerimiz ihtiyaç duydukları finansmanı sağlarken, diğer sunduğumuz avantajlardan da yaralanabilecek ve sezona güçlü bir giriş yapabilecek.”