Şekerbank Açıkekran disiplinler arası sanatçı Anthony Bannwart ile 11. Contemporary İstanbul’da

01.11.2016
Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, dünyanın en prestijli sanat fuarlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 11. kez düzenlenecek Contemporary Art İstanbul’da bu yıl da sanatseverlerle bir araya gelecek.

Kavramsal sanat alanında farklı disiplinlerde çalışan Anthony Bannwart’ın video projesi, Contemporary İstanbul kapsamında Açıkekran standında 3 Kasım- 6 Kasım 2016 tarihleri arasında sergilenecek.

Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, İstanbullu sanatseverleri çağdaş sanatla buluşturmaya hazırlanan 11. Contemporary İstanbul’a bu kez kavramsal sanat alanında çalışan Anthony Bannwart ile konuk oluyor. Sanatçı, “Moving Images Evolutive Project, Tempography / Zamangrafi” isimli kavramsal video çalışmasıyla, Açıkekran’ın İstanbul Kongre Merkezi, Kurumlar Alanı, B1 – 103 no’lu standında sanatseverlerle buluşacak.

Güzel sanatlar, sinema, felsefe ve edebiyat eğitimi alan sanatçı Anthony Bannwart’ın Londra, Stockholm, Seoul, Sofya, Budapeşte, NYC, Paris, Washington DC, Hanoi ve İsviçre’de sergilenen kavramsal video projesi Türkiye’de ilk kez Contemporary İstanbul’da Açıkekran standında izlenebilecek.

Zamangrafi ile ‘hareketli imajın şiirsel doğasını’ araştıran sanatçı, insanın etrafını çevreleyen gündelik imajları, şiirsel detaylarla bir araya getiriyor. İmge, zaman ve mekana dair kavramsal imkanları sinematografik bir dil ile araştırarak izleyicilere sinema tarihinin felsefi ve teknik başlangıcını hatırlatıyor.

Türkiye’nin yeni medya ve video alanına odaklı ilk sanat platformu Açıkekran ile çağdaş sanatı şubeleri aracılığıyla Anadolu’ya taşıyan Şekerbank, güncel sanat yapıtlarının sergilenmesi için katkıda bulunmaya devam ediyor.

info@acikekran.com.tr
twitter.com/Acikekran