Şekerbank kadın esnafın yanında

18.12.2015

Ekonominin temel dinamiğini oluşturan esnaf ve işletmelere destek olarak üretimi artırmayı hedefleyen Şekerbank, TESK ile protokol imzalayarak kadın esnafa eğitimden sigortaya, finansmanda kadına özel avantajlardan masrafsız bankacılık ürünlerine kadar birçok hizmet sunuyor.

Şekerbank, TESK’in kadın esnafa yönelik protokol imzaladığı ilk banka oldu. Protokol kapsamında hazırladığı sigorta paketi ile Şekerbank, hem kadınların sağlığını güvence altına alıyor hem de işyerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar için asistans hizmetleri veriyor. Banka, “Kadına Destek Sigorta Paketi” ile psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerinin ilk seanslarını da ücretsiz sunuyor.

“Anadolu Bankacılığı” misyonu doğrulusunda kuruluşundan bu yana geliştirdiği proje, ürün ve hizmetleriyle esnafa destek olan Şekerbank, ekonomiye daha fazla kadın eli değmesi için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile kadın esnafa yönelik protokol imzalayan ilk banka oldu.

Kadın girişimci, esnaf ve işletme sahiplerine desteğini artıran Şekerbank, protokol kapsamında, TESK üyesi kadınların finansal ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş bankacılık ürün ve hizmetleri sunuyor. Finansman desteğinde indirim sağlamanın yanı sıra kadın esnafın bankacılık işlemlerindeki masraf yükünü azaltmak amacıyla “Kadın Esnafa Özel Destek Paketi” geliştiren Banka, hazırladığı sigorta paketiyle de hem kadınların sağlığını güvence altına alıyor hem de işyerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar için asistans hizmetleri sunuyor.

Protokol kapsamında Şekerbank, kendi işini kurmak isteyen kadınların iş planı hazırlayabilmelerine destek olmak amacıyla KOSGEB ve İŞKUR mevzuatı çerçevesinde gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitimleri için de TESK ile iş birliği yaptı. Eğitim döneminin son günü ise katılımcılara Şekerbank tarafından “Girişimciler İçin Finansal Okuryazarlık” dersi verildi.

Ekim ayından bu yana 3 ayrı dönemde eğitimlerini tamamlayan 89 kadın girişimciye, Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in katılımıyla TESK Otel’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Gökhan Ertürk: “Daha çok kadını girişimci yapmayı hedefliyoruz”

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, törende yaptığı konuşmada, yapılan araştırmaların Anadolu’daki kadınların yüzde 55’inin bankacılık sistemi dışında kaldığını gösterdiğini, bu tablonun; kadının üretime dahil olamamasının, sosyal hayatın içinde çalışan ya da girişimci olarak yer alamamasının bir sonucu olduğunu söyledi. Ertürk, Şekerbank’ın bu soruna çözüm olarak Türkiye’nin ilk mikro finansman kredilendirme modelini sunduğunu, uygulama kapsamında yüzde 42’si kadın olmak üzere bugüne kadar 28.000 esnaf ve çiftçiyi ilk kez bankacılıkla tanıştırdığını söyledi.

Kadın girişimciler aracılığıyla ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağladıklarını dile getiren Ertürk, “Ülkemizde kadın girişimcilerimizin başta finansman desteği olmak üzere yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana üretime verdiğimiz desteği tarımdan sonra şimdi de işletme sahibi olmak isteyen kadınlarımıza sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hem eğitimlerine hem de finansman ihtiyaçlarına destek olarak kadın girişimcilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Şekerbank olarak, ülkemizde daha çok kadını girişimci yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin sonraki durağı Manisa olacak

Ankara’nın ardından, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin sonraki durağının Manisa olacağını belirten Gökhan Ertürk, “Şekerbank olarak, kadın esnafımıza sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunuyoruz” dedi.

Bendevi Palandöken: “Kadınlarımızın ekonomik hayatta da yer alması için desteklerimiz devam edecek”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, kadın girişimcilere yönelik KOBGEB  ve İŞKUR mevzuatı çerçevesinde gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine kadınların büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Ülke genelinde en fazla kadın üyeye sahip kuruluşun TESK olduğunu belirten Palandöken,  Kasım 2015 sonu itibarıyla Konfederasyon’a üye 1 milyon 714 bin 652 esnaf ve sanatkardan 228 bin 126’sının  kadın olduğunu söyledi. Palandöken, “Ne yazık ki kadın esnaf ve sanatkarlarımızın meslek kuruluşlarımızda temsil edilme oranı çok düşüktür. Ancak bu eğitimlerin katkısıyla kadınlarımızın, meslek kuruluşlarımızda bundan böyle daha çok görev alacağına inanıyorum. Bu nedenle  kadın girişimciliğinin desteklenmesi  ülkemizde sosyo-ekonomik açıdan çok önemlidir” diye konuştu.

Kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik hazırlanan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yanında iş planı oluşturma, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan gibi konuları da kapsadığını ifade eden Palandöken, “Kadınlarımızın sosyal hayatın yanı sıra ekonomik hayatta da en az erkekler kadar yer alması için desteklerimiz devam edecek” dedi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimini daha önce de verdiklerini anımsatan Palandöken, kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda Şekerbank ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kadın esnafa hesap işletim ücreti yok, havale/EFT ücretsiz

Şekerbank, TESK ile yaptığı iş birliği kapsamında, eğitimi başarıyla tamamlayan ve işyeri açan kadınlar ile Konfederasyon üyesi kadınlara indirimli finansman desteği sunmanın yanı sıra geliştirdiği “Kadın Esnafa Özel Destek Paketi”’yle bir yıl boyunca EFT, havale, hesap işletim ücreti ve çek defteri masrafı almayacak.

Esnaf ve işletme sahiplerinin tüm bankacılık ürünlerini tek bir hesap özetiyle takip edebilmesini sağlayan Şekerbank’ın Üreten Kart ürünü de ilk yıl için ücretsiz olacak.

Psikolojik danışmanlık ve diyetisyenin ilk seansı ücretsiz

Şekerbank, kadınlara özel hazırladığı sigorta paketiyle de kadınların hem sağlığını güvence altına alıyor hem de işyerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar için asistans hizmetleri sunuyor. Bir yıl vadeli “Kadına Destek Sigorta Paketi” kapsamında kadın esnafa psikolojik danışmanlık ve diyetisyenin ilk seansı da ücretsiz olacak.