Şekerbank Açıkekran, Contemporary İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor

10.11.2015

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Türkiye’nin en geniş kapsamlı sanat etkinliği Contemporary İstanbul'un 10. yılında da sanatseverlerle bir araya geliyor.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirilenTürkiye’nin en geniş kapsamlı sanat etkinliği Contemporary İstanbul’da yine sanatseverlerle buluşuyor.

Açıkekran, İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen Contemporary İstanbul'un IKM A1-116 no’lu standında Sibel Kocakaya’nın video enstalasyonuyla yer alacak. Açıkekran’ın, fuar yerleştirmesinin küratörlüğünü Ali Akay üstleniyor.

Güncel sanatın genç temsilcisi: Sibel Kocakaya

Yerli ve yabancı çağdaş sanat alanının en önemli kurum, galeri ve inisiyatiflerini geçtiğimiz 10 yıl boyunca bir araya getiren Contemporary İstanbul kapsamında; Açıkekran’ın bu kez sanatseverlerle buluşturacağı isim güncel sanatın genç temsilcilerinden Sibel Kocakaya olacak. Fuar izleyicisiyle “Piyano Tuşlarını Dalgalandırmak/WavingthePianoKeys” adlı video çalışmasıyla buluşacak olan sanatçı, geçtiğimiz yıllarda da Açıkekran’ın sergi projelerinde yer almıştı.

Çalışmalarını, etrafında bulunan gündelik nesnelerle girmiş olduğu düşünsel ilişki üzerinden kurgulayan Kocakaya, “Piyano Tuşlarını Dalgalandırmak” adlı eserinde ise Fransa’nın Lyon kentinde karşısına çıkan elbise askılarını kullanarak, sessiz bir beste yapmaya girişiyor. Adeta sessiz film sahnelerini anımsatan humour dolu imajlar, Lyon’daki pazarı ve gündelik yaşamı izleyiciyle düşünsel bir ilişki içerisine sokuyor.

Açıkekran Yeni Medya Sanatları, Anadolu’yu çağdaş sanatla buluşturuyor

Türkiye’nin yeni medya ve video alanına odaklı tek sanat platformu olan Açıkekran Yeni Medya Sanatları, İstanbul Teşvikiye’deki galerisi ile eş zamanlı olarak Şekerbank’ın 8 ildeki 9 şubesinde yer alan özel monitörler aracılığıyla Anadolu’yu çağdaş sanatla buluşturuyor.

Sibel Kocakaya
Piyano Tuşlarını Dalgalandırmak/Waving the Piano Keys
Video, 2’39”
info@acikekran.com.tr
twitter.com/Acikekran
facebook.com/SekerbankAcikEkran
instagram.com/sekerbankacikekran

Editöre Not:

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi Sanat serüveni,

80’li yıllarda Ömer Sunar Sanat Galerisi ile başlayan Şekerbank; bu alandaki faaliyetlerini 2005 yılına kadar Ankara’da sürdürmüştür. Bugün, sürdürülebilir kalkınmayı finanse etme hedefiyle bankacılık faaliyetlerini yürüten Şekerbank, yereli küresel ile bütünleştirerek sanat üretimini desteklemek, toplumu sanata yakınlaştırmak misyonu çerçevesinde Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisikapsamında kültür alanında ilklere imza atmaktadır.

Şekerbank, 2011 yılında “Açıkekran” başlığı altında hayata geçirdiği “yeni medya sanatları” alanındaki projesi kapsamında, çağdaş sanat ve kültüre erişimi arttırmayı hedeflemektedir.

Teşvikiye’deki Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi ile eş zamanlı olarak özel monitörler aracılığıyla her sergiden bir video yapıtı, Levent’teki Genel Müdürlük binasının ortak alanlarının yanı sıra İstanbul-Merkez, Ankara Küçükesat ve Kızılay, Tekirdağ Alpullu, Ordu, İzmir, Bodrum, Mardin ve Edirne olmak üzere, 8 ildeki 9 Şekerbank şubesinde de 24 saat yayınlanmaktadır.

Adres:
Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi