Karekodlu Çek Şekerbank’ta ücretsiz

10.08.2015

Şekerbank, tahsilatları daha güvenli hale getirerek ticaret işlemlerini kolaylaştıracak Karekodlu Çek’i müşterilerine ücretsiz sunuyor. Karekodlu Çek sahiplerine uygun koşullarda kredi imkanı da tanıyan Banka, sunduğu avantajlarla Karekodlu Çek kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor.

Çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından geliştirilen Karekodlu Çek’i Türkiye’de müşterilerinin hizmetine sunan ilk banka olan Şekerbank, çek kullanıcılarına sağladığı faydalara yenilerini ekledi.

Ticari bankacılıkta 62 yıllık köklü deneyime sahip Şekerbank, tahsilatları daha güvenli hale getirerek ticaret işlemlerini kolaylaştıracak Karekodlu Çek’i müşterilerine ücretsiz sunmaya başladı. Banka, çekte itibarın simgesi olacak Karekodlu Çek sahiplerine uygun koşullarda çek iskonto kredisi imkanı da tanıyor. Müşterilere ücretsiz Karekodlu Çek karnesi sunulmasının yanı sıra Karekodlu Çek’lerden Şekerbank’ta tahsil veya takas ücreti de alınmıyor.

Şekerbank, bu yılın sonuna kadar geçerli söz konusu avantajlarla, ticaretin daha güvenli hale gelmesini sağlayan Karekodlu Çek kullanımını artırmayı hedefliyor.

Gökhan Ertürk: “Sunduğumuz avantajlarla Karekodlu Çek’i müşterilerimiz için zenginleştirdik”

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, 62 yıldır ticareti, Türkiye’nin üretenlerini nitelikli ürün ve hizmetlerle desteklediklerini, bu kapsamda bugüne kadar sektörde birçok ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ertürk, çekin geçerliliği ve sahibinin ödeme alışkanlığı bilgisine tek tuşla ulaşmanın mümkün olduğu uygulama ile sektöründe bir ilke daha imza atan Şekerbank’ın, Karekodlu Çek’i mayıs ayında müşterilerine sunduğunu hatırlattı.

Sağladıkları avantajlarla, bazı bankaların da kullanıma başladığı Karekodlu Çek’e fark kattıklarını ifade eden Ertürk, yıl sonuna kadar müşterilerine Karekodlu Çek karnesini ücretsiz sunmanın yanı sıra tahsil veya takasa verilen Karekodlu Çek için ücret almayacaklarını ve Karekodlu Çek sahiplerine uygun faizli kredi imkanı tanıdıklarını söyledi. Ertürk, şunları kaydetti:

“Şekerbank olarak, çekle finansman altyapısının daha güvenli hale getirilmesi için KKB tarafından geliştirilen karekod ile çekle ödemeleri daha güvenli hale getiriyor ve ticaret işlemlerini kolaylaştırıyoruz. Tüm çek kullanıcılarına Karekodlu Çek’i önerirken, sunduğumuz ayrıcalıklarla da onları teşvik ediyor; böylece kullanıcı sayısının artmasını hedefliyoruz.”

Karekodlu Çek sistemi nedir?

KKB’nin, bankaların müşterilerine Karekodlu Çek verebilmeleri ve kullanıcıların bu sistem üzerinden çek raporu almalarını sağlamak üzere geliştirdiği sistem, Findeks üzerinden sunuluyor.

Karekodlu Çek defteri yaprakları matbaada özel olarak bastırılıyor ve akıllı telefonlar ile hamilin, çek yaprağı üzerindeki karekodu okutması sağlanıyor. Böylece çekin geçerliliği ve çeki düzenleyen kişinin (keşideci) çek bilgileri hamil tarafından öğrenilebiliyor. Söz konusu bilgilerin hamilin cep telefonuna iletilebilmesi için Findeks üyesi olması zorunluluğu bulunuyor.