Şekerbank ‘2013 MasterCard Ödülleri’nde ticari kartlarda en hızlı büyüyen banka oldu

08.03.2014

Ticari kartlarda, sektör ortalamasının 11 kat üzerinde bir artışla yüzde 248,6 oranında büyüyen Şekerbank’ın başarısı ödeme sistemlerinin en önemli kuruluşları arasında yer alan MasterCard tarafından ödüllendirildi. Şekerbank’a 2013 yılında ticari kartlarda gösterdiği artış nedeniyle ‘2013 MasterCard’ ‘Ticari Kartlarda En Hızlı Büyüyen Banka’ kategorisinde ödül verildi.

‘Anadolu Bankacılığı’ anlayışıyla köyden kente, yerel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alan ve toplam kredi portföyünün yüzde 87’sini ticari kredilere ayıran Şekerbank, 2013 yılında ticari kartlarda gösterdiği göz alıcı büyüme ile MasterCard’ın düzenlediği yarışmada ‘Ticari Kartlarda En Hızlı Büyüyen Banka’ kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Halit Yıldız: “Sektör ortalamasının yaklaşık 11 kat üzerinde büyüdük”

Geçmişten bu yana üretime yönelik kredilere ağırlık verdiklerini ve kredi portföyünün yüzde 87’sini çiftçi, esnaf, KOBİ ve ticari kredilere ayırdıklarını belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, “Bankamız kuruluşundan bu yana geçen 60 yıldan fazla süredir faaliyetlerini toplumsal kalkınmayı destekleme amacı etrafında yürütmektedir. Esnaf ve işletmelerimize terzi usulü bankacılık hizmeti sunuyoruz ve Türkiye’de yerel üretimin artmasına yönelik projeler üretiyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla 2013 yılında ticari kart pazarında sektörün çok üzerinde bir büyüme gösterdik. Sektör ortalamasının yaklaşık 11 kat üzerindeki bu büyümeyi bize inanan tüm müşterilerimize ve sahadaki yerel davranabilme yetkinliğine sahip insan kaynağımıza borçluyuz. Bu ödül için herhangi bir başvuru yapmadık. Ancak MasterCard ticari kart pazarındaki bankalar arasında yaptığı değerlendirmede göstermiş olduğumuz yüzde 248,6’lık artış nedeniyle başarımızı ödüllendirdi. Bu konuda hep yanımızda yer alan esnafımıza, girişimcimize, işletmelerimize ve çiftçimize bize göstermiş oldukları güven için teşekkür ederiz” dedi.

Başvuru sistemi yok

MasterCard’ın her yıl gerçekleştirdiği ve yıl boyunca çıkan her türlü ürün/hizmetin herhangi bir başvuru sistemi olmaksızın incelendiği ve kullanıcıya sağladığı faydanın esas alındığı yarışmada, Şekerbank, ‘Ticari Kartlarda En Hızlı Büyüyen Banka’ ödülünü, ticari kart pazarında yer alan Türkiye’deki tüm bankalar arasında yapılan bir değerlendirme sonucu almaya hak kazandı.

Bugün sektörde ticari kart pazarındaki banka sayısı 24 adet iken bu sayı 2012 yılsonunda 17’ydi. Ticari kart sektörü 2012 yılsonuna kıyasla 2013 yılında ortalama yüzde 22,6 oranında büyürken, aynı dönemde Şekerbank’ın ticari kartlarındaki yüzde 248,6’lık büyüme ödüle değer bulundu.