Şekerbank’tan Dünya Çiftçiler Günü’ne özel masrafsız kredi

12.05.2015

Şekerbank, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel masrafsız kredi kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında çiftçilere, tarımsal ihtiyaçlarını karşılamaları ve traktör alımları için masrafsız, uygun faiz oranları ve 5 yıla varan vadelerle finansman desteği sunulacak. Kampanya, mayıs ayı boyunca devam edecek.

62 yıl önce tarımın finansmanı amacıyla kurulan, bugün de kırsalda sürdürülebilir tarım yapılması ve çiftçiliğin yaşaması için çalışan Şekerbank, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel masrafsız kredi kampanyası başlattı.

1 Haziran 2015’te sona erecek olan kredi kampanyası kapsamında, uygun faiz oranları ve 5 yıla varan vadeler sunuluyor.

Gökhan Ertürk: “İlk 3 ayda yüzde 12,3 büyümeyle tarım kredilerinde 2 milyar TL’ye yaklaştık”

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Türkiye’nin dört bir yanında üç nesildir çiftçi ailelerine hizmet veren Şekerbank’ın, tarımsal üretimin artması için yeni bir kredi kampanyası başlattığını söyledi. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kredi kampanyası ile üreticilerin tarımsal ihtiyaçlarını uygun faiz ve ödeme koşullarında finanse edeceklerini kaydeden Ertürk, “Üretimin sürdürülebilirliği için, çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye 2014 yılının son aylarında başlattığımız Aile Çiftçiliği Bankacılığı projesi ile çiftçi ailelerimize destek olduk. Gelenekselleşen 14 Mayıs kampanyamız ile bu desteği artırmayı diliyor; Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz.” dedi.

Tarım kredilerinde yılın ilk 3 ayında sektörün oldukça üzerinde performans gösterdiklerini kaydeden Ertürk, “Bu alanda sektör yüzde 7,4 büyürken, biz yüzde 12,3 büyüme gösterdik ve tarım kredilerinde 2 milyar TL’ye yaklaştık. Sektöre sağladığımız bu destek önümüzdeki dönemde de artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Tarım bankacılığı Şekerbank’ın DNA’sında var”

Şekerbank’ın “Anadolu Bankacılığı” misyonuyla Türkiye genelinde 360 bine yakın çiftçiye ulaşarak kuruluşundaki tarımın finansmanı misyonunu yerine getirmeye devam ettiğini belirten Ertürk, şunları kaydetti:

“Bundan 62 yıl önce Anadolu’daki yüzbinlerce kooperatif üyesi pancar çiftçisinin küçük birikimleriyle tarımın ve tarımsal sanayiinin finansmanı için kurulan Şekerbank, bugün de aynı misyonla çalışıyor. Kısacası, tarım bankacılığı Şekerbank’ın DNA’sında var. Kuruluş amacı tarımı desteklemek olan ve bugün faaliyet gösteren tek özel banka olarak, çiftçileri sadece müşterimiz olarak değil, çalışanlarımızın anne babası, hasadını bize emanet eden yol arkadaşımız olarak görüyoruz. Şekerbank olarak hedeflerimizi belirlerken, tarımda kırsal kesimin yani özellikle küçük üreticinin finansmanına öncelik tanıyoruz.”