ŞEKERBANK AÇIKEKRAN’da “Çizgiler ve Kaçışlar”

19.07.2014

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, yaz aylarında sanatseverleri, görsel sanatlarla müzik ve işitsel sanatlar arasındaki etkileşime vurgu yapan özel bir video seçkisiyle buluşturuyor. Ali Akay küratörlüğünde Haluk Akakçe, Christelle Familiari, Ali Emir Tapan ve Seza Paker’in eserlerini bir araya getiren “Çizgiler ve Kaçışlar” başlıklı sergi kapsamında, Haluk Akakçe’nin "Shadow Machine" başlıklı video çalışması ayrıca Şekerbank’ın Türkiye genelindeki 9 şubesinde özel monitörler aracılığıyla izlenebilecek. “Çizgiler ve Kaçışlar” 16 Temmuz-12 Eylül tarihleri arasında devam edecek.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi bu kez karma bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Haluk Akakçe, Christelle Familiari, Ali Emir Tapan ve Seza Paker’in, zaman algısını “oluş” kavramı ile birlikte irdeleyen çalışmaları, aynı zamanda, ses, müzik ve görüntü arasındaki ince gerilimi yansıtıyor.

Görsel sanatların müzik, ses ve sessizlikle kurduğu ilişkiyi merkezine oturtan sergi kapsamında, Haluk Akakçe’nin animasyonuna eşlik eden vals ve Seza Paker’in görsel dünyasına eşlik eden Elle Fitzgerald vokali ile galeri mekanı izleyicilere disiplinler arası etkileşimi deneyimleyecekleri bir alan sunuyor. Christelle Familiari’nin sessizlik ve geçişlilik üzerine kurguladığı video ve Ali Emir Tapan’ın bir orkestra provasına gönderme yapan “Prova” başlıklı çalışması, kullandığı metaforlarla sergiyi tamamlıyor.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’nde 12 Eylül tarihine kadar görülebilecek sergi, pazar ve pazartesi günleri hariç her gün sanatseverlerle buluşacak. Haluk Akakçe’nin aykırı olan imajların yan yanalığından oluşturduğu heterojen kompozisyonlarları vals eşliğinde sunan ve modern dünyaya gönderme yapan "Shadow Machine" başlıklı yapıtı, Teşvikiye’deki Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’yle eş zamanlı olarak, özel tasarlanmış monitörler aracılığıyla Şekerbank’ın İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Tekirdağ Alpullu, Ordu, İzmir, Bodrum, Mardin ve Edirne olmak üzere 9 şubesinde 24 saat izlenebilecek.

Videolar:

- Haluk Akakçe, Shadow Machine, Video,
 - Christelle Familiari / Un, des corps séquence T / Video Loop
 - Ali Emir Tapan, Rehearsal-Prova,
 - Seza Paker, Ella (Love and Liberty),

Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi
Teşvikiye Cad. Karaosmanoğlu Apt. 37/1 Nişantaşı İstanbul, TR
0212 230 74 92 / info@acikekran.com.tr/ twitter.com/Acikekran https://www.facebook.com/SekerbankAcikEkran

Detaylı Bilgi ve Görsel İçin
Arzu Mildan /Medya İlişkileri Direktörü