Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’nde “Algı Varlığına Yolculuk”

16.04.2015

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Ali Akay küratörlüğünde Kıvılcım Harika Seydim’in “Algı Varlığına Yolculuk” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 30 Mayıs tarihine kadar izlenebilecek.

Ülkemizin yeni medya üzere odaklanan ilk galerisi olan ve kuruluşundan itibaren, sadece bu alanda üretim yapan ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan Açıkekran’ın yeni sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Ali Akay küratörlüğünde hazırlanan seçki, algı varlığı üzerine odaklanıyor. Ödüllü sanatçı Kıvılcım Harika Seydim’in videolarından oluşan “Algı Varlığına Yolculuk” 30 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

Ben ve Dünya Arasındaki Sessiz Temas

Seydim’in video çalışmaları ilk dönemlerinden beri algı üzerine düşünmek isteyen, bedeni algının ve algılamanın bir parçası olarak gören bakışıyla, bir ‘varlık olarak beden’ üzerine odaklanmaktadır. ‘Görünür ve görünmez’ arasındaki oyunda ortaya çıkan ilişkiye odaklanan Sanatçı, fark edilir olmak ile fark edilmez oluş arasındaki geçişleri izleyicinin algısına sunmaktadır. Dünyayı, gördüğümüz veya göremediğimiz ama fark etmekle etmemek arasında tereddüt ettiğimiz dünya olarak ortaya koyarken; videolar bu ilişkinin kurulması ve yer değiştirmesi üzerinedir.

“Algı Varlığına Yolculuk” sergisi kapsamında, Kıvılcım Harika Seydim’in “İsimsiz(5)” başlıklı video çalışması Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi ile birlikte, Şekerbank’ın İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Kırklareli-Alpullu, Ordu, İzmir, Bodrum, Mardin ve Edirne’deki şubelerinde de 7/24 izlenebilecek.

Yapıt Künyeleri:
İsimsiz (3),2015,video,01'28" loop.