Şekerbank Açıkekran, Görkem Ergün'le Contemporary Istanbul'da

20.11.2014

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, 13-16 Kasım tarihleri arasında, Türkiye’nin en geniş kapsamlı sanat etkinliği Contemporary Istanbul'da sanatseverlerle buluşuyor. IKM 801 no’lu standta Görkem Ergün’ün video enstalasyonuyla yer alacak olan Açıkekran’ın fuar yerleştirmesinin Küratörlüğünü Ali Akay üstleniyor.

Yerli ve yabancı çağdaş sanat alanının en önemli kurum, galeri ve inisiyatiflerini bir araya getiren Contemporary Istanbul kapsamında; Açıkekran’ın bu kez sanatseverlerle buluşturacağı isim ise güncel sanatın genç temsilcilerinden Görkem Ergün olacak. Ergün, fuar izleyicisiyle “Gizli Özne” adlı video çalışmasıyla buluşacak.

“Gizli Özne”, yüzyılın başından kalma dişi özneyi ‘bellek, yeniden hatırlama ve korku gibi bir alana yerleştiriyor.’ Eskiden kalma birçok nesne hafızada yer ederken, en ailevi gibi duran bile yabancılaşmaya başlıyor. Neredeyse bir korku heykeli gibi duran beden ve hareket, Freud’un 1919 yılında yazmış olduğu “tekinsiz” adlı metine referanslar içermekte. Sanatçı tekinsiz gibi duran bu tek hareketli imajın, ürpertici ve karanlık yanını bize göstermekte, video sanatının resimsellik ve hareket gibi özelliklerinden yararlanmaktadır.

Türkiye’nin yeni medya ve video alanına odaklı tek sanat platformu olan Açıkekran Yeni Medya Sanatları, İstanbul Teşvikiye’deki galerisi ile eş zamanlı olarak Şekerbank’ın 8 ildeki 9 şubesinde yer alan özel monitörler aracılığıyla Anadolu’yu çağdaş sanatla buluşturuyor.